Csak tárgyilagosan! A nappali.

Vajon mit mondanának a mindennapi tárgyaink, ha szóhoz jutnának mellettünk? Egy héten keresztül minden nap más helyiség, napi hat tárgy, legfeljebb hét mondatban szót kap, hogy elmesélje, mi jár éppen a fejében.

Ha lemaradtál, kezdd az első résszel! Ha kíváncsi vagy a nappali berendezéseinek gondolataira, olvass tovább!

Kanapé, a paranoiás.

Srácok, ezt nem hiszitek el! Hallom, hogy készül valami nasi. Tutira mozizni fognak, és akkor mi lesz? Rám ülne… Ja, nem, téves riasztás, csak egy bögre tea volt, és már megy is fel dolgozni. Mondjuk, délután háromkor nem is értem, miért akart mozizni egyáltalán?

Televízió, a nagyképű.

Csigavér, Kanapé! Hidd el, ha filmet néznek, az neked is annyira bejövős lesz, hogy behorpad a homlokod. Különben is, ne hidd már, hogy te jobban tudod, hogy mikor akarnak mozizni. Azt majd ők tudják. Sőt, majd én tudom! Ekkora képátlóval, ami nekem van, hidd el, én mindent tudok.

Dohányzóasztal, a kötözködő.

Tényleg? Mindent tudsz? Akkor áruld már el: mégis miért hívnak engem dohányzó asztalnak? Szerinted dohányoznak rajtam? Még egy öngyújtót se láttam, ki tudja, mióta! Dohányzóasztal, cöh…

Kaparófa, az elhagyatott.

Téged legalább használnak valamire. Amióta csak egy cirmos van a háznál (izé, pont nem a cirmos), és nem kell megharcolni a legfelső emeletemért, csak átjáróháznak vagyok jó. Már nem is szőrtelenítenek le minden takarításkor, mert nem gyűlik rajtam össze elég macskaszőr. Régen bezzeg két emeletem is foglalt volt rendszeresen; és húú, azok a tűkefés átdörzsölések de jól estek! Mint egy kényeztető masszázs. Most bezzeg csak Fotelt részesítik a kegyeikben az állatok.

Fotel, a tudálékos.

Igen, ezt tanúsíthatom. Az idő 75,5%-ában foglalt vagyok. A macska sokszor elfoglal a kutya elől, de amint a kisfőnök odébbáll, a kutyus már ugrik is rám. Azt egyébként tudtátok, hogy ez azért van, mert bennem gyűlik össze mostmár minden szag? Ráadásul megfelelően közel vagyok Kanapéhoz is, hogy bármikor átnyúljon a kutyus, vagy átsétáljon a macska, ha úgy tetszik. Ez lélektanilag fontos nekik. Azt tudtátok egyébként…

Konzol, a laza.

Pihentesd az agyad, Fotel, még a végén elfárad. Ott fekszenek, ott fekszenek. Mi van veletek, srácok? Én se pörgetem a merevlemezeimet azon gondolkodva, hogy mennyit játszanak velem. Mindennek eljön a maga ideje. Addig is: vevő valaki egy NFS menetre?

Úgy tűnik, a nappali hangzavara sem kisebb az előszobáénál. Holnap belesünk a dolgozó szobába, oké?


Borító: Curology//Unsplash

One thought on “Csak tárgyilagosan! A nappali.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük