Csak tárgyilagosan! A fürdőszoba.

Vajon mit mondanának a mindennapi tárgyaink, ha szóhoz jutnának mellettünk? Egy héten keresztül minden nap más helyiség, napi hat tárgy, legfeljebb hét mondatban szót kap, hogy elmesélje, mi jár éppen a fejében.

Ha lemaradtál, kezdd az első résszel! Ha kíváncsi vagy a fürdőszoba berendezéseinek gondolataira, olvass tovább!

Mosógép, aki mindenre rápörög

Hallottátok? Holnap kirándulás! És tudjátok, ez mit jelent? Dupla adag, naaaaagyon koszos mosnivalót. Jesszus, alig várom! Remélem, ágyneműt is mosnak a hétvégén!

Fogkefe, az alapos

Oh, lesz kirándulás? Meg ágynemű mosás? Vajon ezek több fogmosással is járnak? Az ágyneműcsere biztosan nem, de a kirándulás után biztosan egy kicsit több energiára lesz szükségem. A múlkori naplóbejgyezségem szerint elég sok homok került a fogak közé. Fel is írok egy hosszabb fogmosást akkor holnapra.

Szappantartó, a humoros

Mindenesetre az biztos, hogy szappanból több fog kelleni. Még szerintem a dörzsi szivacs is munkába áll. Nem baj, nem baj; én itt leszek is mégtartom, amit meg kell. Nyugalom, állom a sarat! Vagyis inkább oldom. Höhö.

Zuhanyrózsa, aki mindig rózsás hangulatban van

Kirándulás, csodálatos! Szívből örülök, ha segíthetek neki tisztálkodni. Olyan jó látni, ahogy a saras lé eltűnik a lefolyóban. Néha azt kívánom, bárcsak hétköznap is hamarabb szbadulna, akkor akár kedden is elmehetne, hogy összesarazza magát. Nem gondoljátok, hogy csodálatos dolog segíteni neki? Nem?

Hajszárító, a tényszerű

Csodálatosnak nem igazán mondanám. Hogyan méred a csodálatosat? Maradjunk inkább a száraz tényeknél, ha kérhetem! Te összevizezed, én megszárítom. Te olyan vagy, mint Fogkefe, én olyan, mint törötlköző. Illetve én egy kicsit jobb, mert az én hatákonyságom számokban is mérhető.

WC-papír tartó, a halkszavú

Hát, gyerekek… Azt hiszem jobb, ha én nem szaporítom tovább a szót. Ha valakire rájön a szapora, szavakkal nem sokra megy.

Úgy tűnik, a fürdőszobámban mindenki arra kíváncsi, mikor esek megint popóra a sárban. Na, majd meglátjuk, örülhetnek-e a plusz munknak mostanában. Addig is: holnap irány a padlás!


Borító: Anne Nygård//Unsplash

One thought on “Csak tárgyilagosan! A fürdőszoba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük