Csak tárgyilagosan! Az előszoba.

Rég volt már kihívás a blogon, úgyhogy elhatároztam, meglepem magamat eggyel. Nem állítom, hogy egyszerű menet volt: nagy nehezen találtam egy témát, de egy hete csak szenvedek vele. Már beletörődtem, hogy nem fog működni, de az új topik felkutatása legalább ennyire kínkeservesen haladt. Féltem, nincs bennem elég akarat. És akkor ma délután, miközben Wellával róttuk a környék utcáit, beugrott. Vajon mit mondanának a mindennapi tárgyaink, ha szóhoz jutnának mellettünk? Minden nap más helyiség, napi hat tárgy, legfeljebb hét mondatban szót kap, hogy elmesélje, mi jár éppen a fejében!

Kezdjük az előszobával!

Nyakörv, a derűs

Hú, nem hiszitek el, milyen jót sétáltam! Vagyis sétáltattak. Kissé kétségbeestem tegnap, mert nagyon elhanyagoltak (csak egy gyors reggeli pisire mehettem velük!), de ma végre újra nyeregben, bocsánat, nyakban lehettem! Szuper jó az idő, srácok! Kicsit nedvedzik az ég ugyan, de épp csak nedvesek lettünk. Ráadásul a kutyabunda is frissen van fésülve, úgyhogy nagyon kellemesre sikeredett az egyött tölött idő. Még az ázott kutyaszagból is csak az a kellemes fajta jelent meg a sétán.

Cipőkanál, a depressziós

Elhanyagoltak? Te mégis miről beszélsz? Én amióta az eszemet tudom, csak itt lógok. Előtte meg a boltban lógtam. Azt hittem, ha végre valaki befogad, akkor jön majd a szép új világ, de szinte hasznomat sem veszik. Belebújnék én pedig a legbüdösebb cipőkbe is, csak adnának végre munkát. Így értelmetlen a létezés.

Télikabát, a bölcs

Ugyan már, srácok! Mindenkinek eljön a maga ideje. Egy éve szinte csak túrázni mennek, a bakancsba pedig simán beleugranak. Cipőkanál! Emlékezz vissza: amikor fontos helyekre mennek, mindig téged kérnek meg, hogy segítsd rájuk a cipőt. Hidd el, nem lógnál folyton velünk, ha nem lennél fonts tagja az előszobának! Csak azt sajnálom, hogy engem még nem raktak el nyári álmot aludni; nagyon gyűrött leszek így télre.

Tükör, a hiú

Én megértem Cipőkanalat. El sem tudom képzelni, én mit csinálnék, ha kikerülnék a háziak kegyeiből! De szerencsére ez a veszély engem nem fenyeget. Imádnak. Egyszerűen nem tudnak betelni velem. Folyton csak nézegetnek: indulás előtt is indig vetnek rám legalább egy pillantást. De mit csináljanak, ha egyszer elbűvölő vagyok?!

Fogas, a méregzsák

Mgrhgrrhhrg.

Hogy mondtad?

Blöe! Azt mondtam csak, hogy szerencséje van Tükörnek, hogy tele van a szám. Megmondanám neki, hogy kit bűvöljön és hova! Valahányszor rossz tanácsot ad nekik, csak úgy hányják vissza rám a kabátjaikat meg a sálakat! Nézzétek meg: már megint mozog az egyik fogam. De ha ez is kitörik…

Maszk, a világlátott

Nyugalom, nyugalom! Mindenki csendesedjen el: híreket hoztam. Nyakörv! Emlékszel, hogy a szomszéd kutyának viszketett a lába? Szerencsére nem bolhás, úgyhogy ezt megúsztuk. Viszont láttam, hogy az utcában megint megjelent egy piros cetli az egyik ajtón. Most másfél hetet várnunk kell, hogy kiderüljön, ők hogyan viselték ezt a nyavaját.

Tartsatok velem, mert holnap a nappaliban nézünk körül!


Borítókép: Anna Auza//Unsplash

6 thoughts on “Csak tárgyilagosan! Az előszoba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük