Csak tárgyilagosan! A dolgozószoba.

Vajon mit mondanának a mindennapi tárgyaink, ha szóhoz jutnának mellettünk? Egy héten keresztül minden nap más helyiség, napi hat tárgy, legfeljebb hét mondatban szót kap, hogy elmesélje, mi jár éppen a fejében.

Ha lemaradtál, kezdd az első résszel! Ha kíváncsi vagy a dolgozószoba berendezéseinek gondolataira, olvass tovább!

Íróasztal, az egykedvű

Hát, ma is itthon van. Úgy látszik, most már mindennapra jut nekem valami feladat. De végülis mindegy, én úgyis csak itt állok. Hallottam hírét ennek a karanténnak, de mit számít? Ha rólam vettek volna példát már korábban is az emberek, semmit nem éreztek volna meg a hazakényszerülésből. De végülis nekem mindegy.

Laptop, a munkamániás

Nem baj, nem baj: minél kevesebb időt tölt utazással, annál többet tud dolgozni. Úgyis meg kell pörgetni egy kicsit a merevlemezeimet. Ó, mit beszélek! Hiszen nem is pörög a merevlemezem. De a munka attól még pöröghetne! Nem vállalhatnánk be valami másodállást?

Olvasólámpa, a piperkőc

Az tényleg jól jönne! Már olyan régen cserélte a villanykörtémet: érzem, bármelyik pillanatban alábbhagyhat a fényességem. Azt nem élném túl, ha fénytelenül látna valaki! Így is megy az örök harcom a porral, meg a rovarokkal. Mind csak az én fényemben akar élvezkedni! Pedig nem kis munka ám ennyire fényesen világítani!

Jegyzetfüzet, a mindentudó

Azért nem is lehetetlen, Lámpa! Hiszen Csillár is világít néha, és ő is nagyon csinos. Mindenesetre ne aggódjatok, lesz munka bőven. Már feljegyzetelte rám az e heti teendőket: Laptop, neked is lesz dolgod, és Lámpa, te is kapsz alkalmat a fényeskedésre, ne aggódj! Másodállásról ugyan nem tudok, de láttam, amikor leadta a rendelést két új jegyzetfüzetre is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy valamire készül. Ennyi sok tudást, mint amit három jegyzetfüzet tud nyújtani, csak úgy felhalmozni nem szokás, én mondom nektek!

Bögre, a zavart

Örülök a sok új tudásnak, hátha rámvonatkozóan is vannak benne információk. Böge vagyok. Bögrének születtem. Ittak belőlem. Most meg tollakat tárolok. Talán tintát akar inni valaki?

Jógaszőnyeg, a kisimult

Nem az a fontos, bögre, hogy mire használnak, hanem, hogy önazonosnak érzed-e magad tolltartóként? Hiszen nézd, nekem is a dolgozóban telnek a napjaim, mégsem zavarodok össze. Néha egy-egy pilates gyakorlatsor kizökkent ugyan az egyensúlyomból, de minden egyes relaxáció, meditációs párperc és jóga gyakorlás újra a helyemre billent. És ez a fontos: az összkép. Figyeld meg, hogy békében vagy-e önmagaddal! Ha nem, gyere ide mellém és mutatok pár gyakorlatot – csak le ne ugo…

Nincs kétség, a dolgozóban ugyanúgy zajlik az élet, mint a lakás más helyiségeiben. Vajon mi lehet a helyzet a konyhában?


Borító: Wyron A//Unsplash

One thought on “Csak tárgyilagosan! A dolgozószoba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük