K&V. Hétfő.

K&V, azaz kérdés-válasz. A júliusi kihívás sorozatomhoz megint csak a neten szörfözve találtam egy kis kiindulási alapot, ám ezúttal magát a feladatot én találtam ki: 6 kérdés, 6 válasz, a szokásos 7 napon át. A kérdéseket, hogy ne saját magamat interjúvoljam meg, a gyakorikérdések.hu weboldalról szedem, és mivel a válaszokban igyekszem minél elrugaszkodottabb lenni, amellett nem akarok megbántani senkit (nyugi, nem azért, mert szeretlek titeket, csak egyszerűen hasznom nem származik belőle és én sem szeretek megbántva lenni a kíváncsiságom/nem jól értesültségem/kisebbségi komplexusaim miatt), a véletlenszerű szörcsölés helyett a humor kategóriából válogatom ki a hét minden kérdését.

Kezdjük is az első eresztéssel.

 

Ha van hónalj, akkor van hóntető? Ha igen, hol?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__9385254-ha-van-honalj-akkor-van-honteto-ha-igen-hol

Bár a biológia sosem volt az erősségem, a szavakkal és nyelvekkel igen jóban vagyok, így szerencsés az első kérdés választásom, mert pontosan tudom rá a választ. A hónalj ugyebár a felkarunk és a vállunk találkozásánál, a hajlatban, vagyis alul található terület. Innen is a neve: alj. Innen nem kell nagy bakugrásokat tennünk, hogy kikövetkeztessük, a hóntető ennek a résznek, azaz a felkarunk és a vállunk találkozásánál lévő területnek a felül lévő, felső része, azaz a teteje. Talán a nyelvújítók korában maga Kazinczy is próbálta bevezetni ezt a teljesen logikus és tökéletesen érthető szinonimát, amivel a vállcsúcsot illethettük volna, ám minden jel – még maga a kérdés is – arra utal, hogy ezen próbálkozásai sikertelenül jártak.

 

Ha tömegközlekedési eszközön szexelünk, akkor az tömegszex?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__9382809-ha-tomegkozlekedesi-eszkozon-szexelunk-akkor-az-tomegszex

Hű. Még csak a második kérdésnél járunk és máris kiléptem a saját magam teremtette, az illendőség határait kijelölő kereteimből – de ezt a tudatlanságot egyszerűen orvosolnunk kell. A válasz ugyanis annyira nyilvánvaló, hogy már ordít: nem. A tömegszex nem attól tömeg, hogy tömegközlekedési eszközön szexeltek, hanem attól, hogy tömegek szexelnek. Vagyis tömegszex az, amikor a kiló neki esik a dekának, vagy éppen két mázsa kerül nagyon intim közelségbe egymással. Tehát, ha tömegek vagytok, szexelhettek bárhol, az tömegszex lesz, egyébként minden próbálkozás hiába való.

 

Egy vegyesboltban csak vegyest lehet kapni?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__9380328-egy-vegyesboltban- csak-vegyest-lehet-kapni

Ez tényleg kérdés? Mi másért hívnák vegyesboltnak? Ahogy a zöldségboltban zöldségek vannak, a méteráru boltban méterek, a kisboltban kicsit, úgy a vegyesboltban vegyesek vannak. Előfordul, hogy egy-egy nagyobb területet kibérlő vegyesbolt tulajdonos még bővíti az árukészletét, mondjuk méterekkel, de ez nagyon ritka, mert máshogy kell adózni utánuk és őrületesen nehéz olyan könyvelőt találni, aki mindkettőhöz ért.

 

A Loch Ness-i szörnynek lába van, vagy uszonya?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__9377690-a-loch-nessi-szornynek-laba-van-vagy-uszonya

Lába van. Láttam. Pont nem rég.

Következő kérdés?

 

Az a néni, aki Bácson lakik, az most bácsi vagy néni?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__9376000-az-a-neni-aki-bacson-lakik-az-most-bacsi-vagy-neni-c

Van oka annak, hogy Bácsra nem költöznek nő, ugyebár; bácsi néni nincs – ez az ott lakók nemi identitásának megkérdőjelezése lenne, és nem gondolom, hogy egy olyan korban élünk, ahol ennek eldöntése nem lenne mindenkinek a saját joga.

 

Hova teszik azt a sok laktózt, amit a tejből kivesznek? Én vennék laktózt a tejbe!

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__9374565-hova-teszik-azt-sok-laktozt-amit-pl-a-tejbol-kivesznek-en-vennek-laktozt-a-tejb

A laktózt egy új lakhelyre szállítják, miután nem lakhat már tovább a tej(termékek)ben és lakat alá helyezik. Ha helyesek az információim, a laktóz új lakhelye egy lakatlan sziget, amelyet elhagytak a lakók, miután a túlzott laktózfogyasztás érzékennyé tette a szervezetüket. Így lett a lakott szigetből lakatlan a laktóz hatására, leszámítva persze a lakatot, amely lakat alatt tartja a laktózt ezen a lakatlan, de nem lakattalan lakhelyen.

 

Jöhet a többi? Haladj tovább!

 


Borítókép: Christopher Rusev / Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük